Játékok ovisoknak életkortól függően

Játékok ovisoknak

Az óvoda az első tanintézmény, ahol a gyermeket nem szülők, hanem szakemberek tanítják. A képzés nem úgy történik, mint az iskolában, hanem főleg játékosan. Ezért a játékok ovisoknak kiválasztása hihetetlenül fontos feladat.

Ezek nem csupán a szabadidő eltöltésére szolgáló tárgyak, hanem a világ megértésének eszközei, amelyek segítenek megtanítani a legelső szabályokat és fogalmakat a gyermek életében. A játékok ovisoknak szóló változatai tanítják és fejlesztik a gyermekeket, fogalmat adnak a tárgyakról, a folyamatokról, az okokról és a következményekről.

Az oktatók és a szülők nagyon szeretik a fából készült termékeket, amelyek fejlesztik a finommotoros képességeket és ennek megfelelően segítenek a kicsiknek a beszéd-, a memória- és a gondolkodásmód formálásában, sőt, megismertetik őket a tapintható érzésekkel.

A játékok ovisoknak a létszám alapján választhatóak ki, a csoportban lévő gyermekek számának megfelelően. Ezeknek meg kell felelniük az életkornak, elvégre a 3 és 5 éves csöppségek teljesen különböző játékokat játszanak.