bútorfestés

A bútorfestéssel sok minden megmenthető

A régi bútorokat nem minden esetben szükséges kidobni. A bútorfestés megmentheti az elavult színű, kopott komódot vagy szekrénysort. Miért éri meg a bútor festésével foglalatoskodni? Egyrészt azért, mert jóval kevesebbe kerül, mint egy új bútor megvásárlása, főleg, ha saját kezűleg végezzük, másrészt pedig ez egy környezetbarát módja a lakberendezésnek.

A fenntarthatóság jegyében sokan hasznosítják újra a régi, kopott szekrényeket. Szintén nem elhanyagolandó érv a bútorfestés mellett, hogy egy teljesen egyedi, kreatív technikával kapott bútort nyerhetünk, ami nagy valószínűséggel csak a mi lakásunkban található meg. Az sem mindegy, hogy a bútor festése közel sem olyan bonyolult, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Az otthonszuletik.hu online lakberendező magazinban minden lépésről-lépésre le van írva. Nem kell tehát hozzá szakember, hanem a megfelelő anyagok és azok a lépések betartása, amivel garantálható a sikeres végeredmény. Ha van otthon egy ó állapotú, régi komód vagy szekrény, ne dobjuk ki! A bútorfestés házilag ugyanis csodát művelhet ezekkel.

A megfelelő technikával és színekkel készíthetünk modern vagy romantikus darabot, ami a lakásunk egyedi eleme lehet. Első lépésként elő kell készíteni a felületet szútalanítással, csiszolással, tisztítással. Ha ezekkel megvagyunk, válasszuk ki a megfelelő festéket. Választhatunk tej-, kréta-, akril-, valamint latex falfestékek és zománcfestékek közül. Ezek után már tényleg következhet a bútorfestés házilag, nem kevesebb, mint 3 rétegben.