élő webkamera Hargita

Az élő webkamera Hargita környékén elérhető

Románia ezen megyéje Erdélyben található. Egy fantasztikus program az élő webkamera Hargita bármelyik pontjára betekintést enged. A területe nagy részét a Keleti-Kárpátok hegyei teszik ki. Ezek a gyönyörű hegységek többnyire vulkanikus platókból, hegylábakból, valamint sűrűbben lakott folyóvölgyekből állnak.

A terület híres a meleg forrásairól. Az ország egyik leghidegebb vidéke, azonban nyáron meglehetősen meleg lehet a hőmérséklet. A klímája tökéletes a gombák növekedéséhez, amennyiben elég eső esik. Sok szép természeti látványossággal büszkélkedhet, mint például a Szent Anna-tó. Az élő webkamera Hargita nevezetességeit videó formájában mutatja be Önnek, így bármikor megtekintheti, mielőtt odalátogat.

A Gyilkos-tó és a Békás-szoros a turisták fő célpontjai közé tartozik. A megye éghajlata hegyközi és hegyvidéki, hosszúra nyúló telekkel és viszonylag meleg nyarakkal. A fagyos napok száma az alacsonyabb részeken körülbelül 160. Esetenként előfordulnak késő júniusi és kora szeptemberi fagyok is. Az évi csapadékmennyiséget tekintve 550-1000 mm között mozog.

Az élő webkamera Hargita hegyeire is kínál rálátást, így ha esetleg kedveli a magas domborzatokat, illetve szeret hegyet mászni és túrázni, akkor könnyen tájékozódhat a segítségével. A megye kulturális értékei és természeti szépsége vonzza a látogatókat. Ha az országban jár, akkor ne felejtse el megtekinteni a Törcsvári kastélyt, ami a 14. század második felében épült és megőrizte középkori jellegét. Az élő webkamera Hargita egész területét bemutatja.