kezmuves szappan

Káros faktoroktól mentes a kézműves szappan

kezmuves szappan
Kézműves szappan

A megfelelő tisztálkodási szerek megtalálása időt és energiát igényel minden embertől. Sok esetben többféle kozmetikai terméket kell kipróbálni, amíg a tökéletes portéka birtokába jut valaki. Az emberek rettegnek a gondolattól, hogy a kézműves szappan kiszárítja, a már amúgy is káros környezeti tényezőknek kitett bőrüket.

A házilag előállított tisztálkodó szer jótékony hatással van a bőrre és nem teszi tönkre annak védőburkát. A kézműves szappan pH értéke 9 és 10 között van, így lúgos hatású és nem roncsolja a felhámot. A kézműves szappan mindenféle szennyeződést tökéletesen eltávolít a bőr legfelső rétegéről. Az érzékeny bőrűeknek érdemes természetes alapanyagokból összeállított, vegyszermentes árucikket használni, a bőrirritáció elkerülése érdekében.

A webáruházakban elérhető kézműves szappanokról részletesen leírt tájékoztatás áll az alapanyagok összetételéről az érdeklődők rendelkezésére. A kóros bőrpanaszok kezelésére nem mindig a legmegfelelőbb megoldás a kemikáliákat tartalmazó produktum használata, sok esetben károsa mellékhatások jelentkezhetnek a felhámon.

A nyári meleg megérkezésével, a vegyszerek beleégnek a bőrbe és a pórusokat elzárva lecsökken a regenerálódás mente. Manapság az üzletek polcain számos termék megtalálható, de nem mindegyik vált ki jótékony hatást, az emberiség már amúgy is szennyezett bőrére. Az igazi kézműves szappan alapanyagai az állati eredetű zsír vagy a természetes olajok, de a színezéséhez és az illatának előállításához is növényi származékokat használnak fel.