infraszauna

Infraszauna hatása a bőrre

Az ember általában mindent megtesz az egészsége érdekében. Az Európában is divatos infraszauna hatásai sokakat meggyőztek az utóbbi években, így a lakosság elég nagy része használja már rendszeresen. A zsír- és a kötőszövetek sokféle mérget raktároznak el a testben, ami a meleg és az izzadás együttes hatására távozik a szervezetből.

Többek között ezért is érdemes a szaunázás után alaposan letusolni, mivel a bőrön maradt méreganyagok ugyanazon az úton vissza is juthatnak a kiindulási pontba, vagyis a testbe. Emellett a bőrre kifejtett hatása sem elhanyagolható. Bár a legtöbben undorodnak tőle, az arcon történő verejtékezésnek hála, a bőr elhalt, elszarusodott rétege egyszerűen leválik, emellett a pórusokban található vegyi anyagok is távoznak.

A bőr így feszesebbé és egészségesebbé válik, amely hatásokat a legjobb kozmetikai márkák is megirigyelhetik. A száraz bőrtől sem kell tartani, hiszen az infraszauna használata alatt a test nedves marad, azonban mindenképpen érdemes pótolni az elvesztett ásványi anyagokat.