Használati utasítás fordítás lektorálással együtt

A fordítások témáját illetően, mindenképpen meg kell említenünk a pontosság fontosságát, hiszen az egyik leggyakrabban elkövetett hiba éppen az, hogy lebecsülik ennek a tényezőnek a jelentőségét.

A használati utasítás fordítás kapcsán például kifejezetten létkérdés, hogy akár többször is nézze át a munkát végző személy az eredményt, hiszen óriási csalódást okozhat az olvasónak, vagyis a felhasználónak, ha nem egyértelmű a dokumentum már első olvasatra is.

Mindenkivel előfordult már biztosan, hogy vett valamit és a csatolt papírokat nézegetve elment a kedve az egésztől, mert a megfogalmazás olyan volt, mint egy erőszakos próbálkozás eredménye, ami jobban összezavarta a gondolatainkat, mint ahogy nekiláttunk.

Gyakori helyzet ez, főleg ha valamilyen komplikált eszközt kell összerakni, aminek során nélkülözhetetlen a gyártó utasításainak megszívlelése. Ezért fontos nagy hangsúlyt fektetni a használati utasítás fordítás minőségére, hiszen elég egyszer megcsinálni rendesen, nem kell vele folyamatosan bajlódni.