AHA hámlasztó

Az AHA hámlasztó tényleg savat tartalmaz?

A bőrünk ápolásáért különböző krémeket és tisztító szérumokat vethetünk be. Az egyik legjobban felkapott az úgynevezett AHA hámlasztó, ami glikolsavat tartalmaz, ezáltal távolítja el az elhalt sejteket.

Amikor hámlasztót választunk, akkor általában két lehetőségünk van: a kémiai és fizikai. Utóbbit többen ismerik, ezek a termékek apró szemcséket tartalmaznak, amiket a kezünkkel viszünk fel és dörzsöléssel érjük el az eredményt.

A dörzsölés kitisztítja a pórusokat és eltünteti az elhajt sejteket is, azonban az érzékeny bőrt könnyen kikezdi. A másik lehetőségről ritkábban esik szó, mivel a savak hallatán gyakran visszalépünk. A kémiai hámlasztó azonban csak olyan savakat használ, amelyek nem tesznek kárt a bőrben, tényleg csak az elhajt sejteket tüntetik el, így bátran használhatjuk napi rendszerességgel is.

Ebbe a kategóriába tartoznak az AHA hámlasztók, amelyek stimulálják az arcot és a ráncokat is lényegesen csökkentik. Ráadásul azok is használhatják, akik érzékenyebb bőrrel rendelkeznek.