Autó állapotfelmérés

Autó állapotfelmérés vásárlás előtt

Akárcsak a saját testünk, az autók esetében is szükséges olykor egy alapos kivizsgálás. Az autó állapotfelmérés műszakiztatás előtt vagy használt autó vásárlásakor ajánlott. Miből áll egy autó állapotfelmérés? A jármű külső és belső része is érintett. Megnézik például a fényezés rétegvastagságát, ami a korábbi sérülésekről árulkodik.

A karosszéria állapotán kívül, dokumentálják a gumikat is. Az alvázon a korrodáló részeket derítik fel. Megvizsgálják a futómű állapotát, megállapítják, hogy mikor szükséges féktárcsát és fékbetétet cserélni. Ellenőrzik a folyadékszinteket, felderítik van-e olajszivárgás valamelyik részen. Az utastérben nagy figyelmet fordítanak a biztonsági övek állapotára is.

utó állapotfelmérésAz autó állapotfelmérés modern diagnosztikai berendezéssel történik, amivel probléma esetén hibakódokat olvasnak ki az autó belső rendszeréből. Ezekről részletesebben a www.autoallapot.hu oldalon lehet tájékozódni. Amennyiben szeretne biztosra menni a használt autó megvétele előtt, mindenképp áldozzon időt egy alapos állapotfelmérésre, hiszen csak előnye származhat belőle!