A személyi hitel befektetés a jövőbe

Személyi hitel
Személyi hitel

Élete során előbb-utóbb szinte mindenki vesz fel kölcsönt. Ebben nincsen semmi rossz, hiszen a személyi hitel akár egyfajta befektetésnek is tekinthető. Másrészt, persze, nem maradhat el a mérlegelés a felvétel előtt. Először is, utána kell járnunk, hogy hol történjen meg a hitel igénylése. Nagy különbségek lehetnek az egyes pénzintézetek ajánlatai között, tehát jól járunk, ha a hitelvalaszto.hu weboldal segítségével kilistázzuk az opciókat.

Különösen figyeljünk oda az akciókra, hiszen a kihasználásukkal sok pénzt spórolhatunk meg. Nagy szívességet teszünk magunknak akkor is, ha a személyi hitel felvétele előtt kiszámoljuk, mennyi pénzt tudunk a törlesztésre költeni. Talán ennek az a legegyszerűbb módja, ha egy hónapon keresztül folyamatosan felírjuk, hogy milyen bevételeink és kiadásaink vannak. Az sem mindegy, hogy mennyi idő alatt kell törlesztenünk az adósságunkat.

Ha hosszabb futamidőt választunk, akkor több pénzt kell majd visszafizetnünk a kamatok miatt. A személyi hitel igénylésekor azt is mérlegelnünk kell, hogy szükség van-e egy adóstárs vagy kezes bevonására. Így könnyebbé válhat a helyzetük. Másrészt azt is el kell ismernünk, hogy így komoly terhet rakunk a személyközi kapcsolatainkra. Ha valamilyen ok folytán mégsem sikerül a törlesztés, akkor nemcsak pénzügyileg kerülhetünk gondba, hanem még a családunkkal is összeveszhetünk.

A személyi hitel törlesztése nem lehetetlen, tehát ne bátortalanodjunk el! Csak legyünk körültekintőek, és jól gondoljuk át, hogy mire van ténylegesen szükségünk. A fent említett kalkulátor, illetve a banki ügyintéző tud nekünk segíteni a megfelelő konstrukció megtalálásában.