A GSM riasztó széleskörű védelmet biztosít

GSM riasztó
GSM riasztó

Manapság muszáj az ingatlanjaink biztonságára is gondolni, ugyanis hazánkban a betörések száma elég nagy, ezért nem lehet tudni, mikor leszünk mi a következő áldozat. A védelem biztosítása érdekében, többféle riasztórendszer közül is lehet válogatni, azonban azt tudni kell, hogy átjelzés nélkül nem sokat ér egyik megoldás sem.

Ugyanakkor, a GSM riasztó szett telepítésével már külön átjelzőt sem kell beszerezni, ugyanis egy ilyen rendszerben a riasztó központi paneljébe már gyárilag be van építve ez a nélkülözhetetlen kiegészítő. Ennek előnye, hogy kevésbé támadható, mint a vezetékes kommunikátor, így nagyobb biztonságot képes nyújtani.

Továbbá, a GSM riasztó 0-24 órában fenntartja a kapcsolatot a felügyeleti központtal, így azonnal riasztani tudja őket, ha gond van. Azt, hogy miként járjanak el jelzés esetén, előre egyeztetni kell. Kérhetjük, hogy értesítsenek bennünket és/vagy azt is, hogy küldjenek ki egy járőrt, aki ellenőrzi a helyzetet. Valamint a GSM riasztó azt is lehetővé teszi, hogy távollétünkben lekérdezzük a rendszer állapotát, valamint ki- vagy be kapcsoljuk a riasztást.

Ennek köszönhetően, nem kell azon aggodalmaskodni, hogy vajon indulás előtt beriasztottuk-e a lakást. Amikor pedig egy ismerőst, családtagot szeretnénk úgy beengedni, hogy nem tartózkodunk otthon, akkor ezt is megtehetjük anélkül, hogy elárulnánk a kódot. Tehát a GSM riasztó számos előnnyel bír, ezért érdemes most már ilyen megoldások közül választani. Arra azonban figyelni kell, hogy a kiválasztott berendezés rendelkezzen a szükséges minősítésekkel, mert csak ezek megléte mellett biztosított a maximális védelem.