festés utáni takarítás

A festés utáni takarítás helyes menete

Egy szoba kiszínezése sok munkával jár, már az előkészületek során is bőven akad tennivaló. A festés utáni takarítás több fázisból áll. A munka végeztével elsősorban az eszközök megtakarítására kell időt fordítani. Az állandó járkálásnál figyeljen arra, hogy ne hordja szét a padlón található piszkot. A következő lépés eltávolítani a takarítófóliát. Ezt legegyszerűbben úgy teheti meg, ha a széleit a közepe felé hajtja, aztán összefogja. A maradék por nagyobb részét célszerű óvatos mozdulatokkal felsöpörni, nehogy felkavarja és bepiszkolja a frissen színezett falakat.

A festés utáni takarítás alkalmával ne feledkezzen meg a csatlakozókról sem! Még a legnagyobb körültekintés mellett is megeshet, hogy festékcseppek kerülnek a felületükre. A megszáradt színezőanyag a legtöbb esetben könnyen lemosható egy nedves rongy segítségével. Amennyiben makacsabb a szennyeződés, akkor egy tompa késsel gyengéden kaparja le! A festés utáni takarítás során érdemes rendszeresen szellőztetni annak érdekében, hogy a kellemetlen szagtól hamarabb megszabaduljon.

Ha vízszereléssel kapcsolatos információra van szüksége, akkor jó helyen jár! A gudu.hu azért lett létrehozva, hogy az emberek könnyebben eligazodjanak a karbantartási folyamatok világában. Ha csak egy kisebb hibával áll szemben, mint például egy csöpögő csap, akkor a javítás házilag is kivitelezhető. Elsősorban meg kell bizonyosodni arról, hogy mi okozza a problémát. A szerelést nem érdemes halogatni, hiszen rengeteg víz elfolyhat, ami megnövekedett fogyasztáshoz vezethet. Mielőtt belevág a dologba, célszerű elzárni a főcsapot.

Ezzel a lépéssel elkerülheti, hogy az otthona elázzon. A gudu.hu éjjel-nappal elérhető, így ha a késői órákban veszi észre a problémát, akkor is könnyen utánajárhat a teendőknek. A legtöbb esetben a háttérben a szűrő eltömődése áll. Ennek az ellenőrzése nem bonyolult feladat. Egy villáskulcs segítségével tekerje le a csap végét. Miután kivette a szűrőt, áztassa be ecetes vízbe, hogy a vízkő feloldódjon! Amikor ezzel végzett, vagyis tiszta a szűrő, akkor tekerje vissza! További tanácsokért keresse fel a gudu.hu oldalt!