elektromos autó töltő kiépítése otthon

Az elektromos autó töltő kiépítése otthon sem ütközik akadályokba

Ha gondolkodott már azon, hogy környezetkímélő járműbe fektessen be, de a témával kapcsolatban van néhány kérdése, akkor megnyugtatásként közöljük, ezzel nincs egyedül. A jármű tulajdonosok körében különösen gyakran okoz fejtörést az elektromos autó töltő kiépítése otthon. A nyilvános töltőállomások számának növekedése egy jó ideje tart, de még mindig nagy gondot jelent, hogy az emberek miként és mikor töltenek. Különösen nehéz a helyzet a lakásokban élők körében, akiknek útközben kell töltőt találniuk vagy a munkahelyükön kell feltölteniük az akkumulátort.

Ezért a vezetőknek szinte elengedhetetlen az elektromos autó töltő kiépítése otthon. A jármű feltöltése a töltőpont teljesítményétől függően, 30 perctől akár 12 óráig vagy tovább is eltarthat. A háromfázisú áramellátással rendelkező gyorstöltő például 30 perc alatt képes feltölteni az akkumulátort, de ez rendkívül ritka. Nem árt tisztában lenni azzal, hogyha megtörtént az elektromos autó töltő kiépítése otthon, a töltés körülbelül 8 órát vesz majd igénybe.

Életmentő lehet a kismegszakító bekötés

A pincében vagy szekrényben, ahol a hatóságok szerint lennie kell, van egy doboz tele elektromos megszakítókkal. Ezeknek egyetlen feladata van: túlterheléskor kioldani, mielőtt valami megolvadna, megégne vagy felvillanna. A kismegszakító bekötés létfontosságú a biztonság szempontjából. Figyeli az áramkört és komplikáció, például túlterhelés esetén azonnal kikapcsolja az adott áramkört. Ezt a köznyelvben gyakran kismegszakító kioldásnak nevezik és általában akkor történik, amikor túl sok háztartási készüléket helyeznek egyetlen áramkörbe.

Kismegszakító bekötés hiányában ez komoly problémákat okozhat. Gondoljunk csak egy otthoni konnektorra, amibe a fűtőtest, a televízió és a porszívó van bedugva. Ez szinte biztosan kismegszakító kioldást okoz, ami leállítja az áramkör működését addig, amíg a problémát megoldják és a kismegszakítót vissza nem állítják a helyére. Tehát számos olyan alkalmazás, eszköz és helyzet van, ami a védelem biztosítása érdekében a kismegszakító bekötést teszi szükségessé.