Xfaktor 2012ben is!

Ősszel újraindul a magyarországi énekes műsorok legnépszerűbbike: az X-Faktor. Az RTL Klub az elmúlt két évben megnyerte magának a 18-49 éves korosztályt a tehetségkutatóval, ahonnan számos mostanra már ismert énekes indult el pályáján.

Az idén jelentkező több ezer ember között ott van a harmadik széria győztese is, aki a Vastag Csaba vagy Kocsis Tibor által kijelölt úton egyengetheti majd karrierjét, miután egy ország ismerte meg.

2010-ben Nagy Feró mentoráltja, Vastag Csaba nyerte el a műsor fődíjait, egy évre rá pedig Kocsis Tibor örülhetett a hatalmas megtiszteltetésnek. Azóta is folyamatosan koncertet koncertre halmoznak, számokat énekelnek fel, albumokat adnak ki és klipeket forgatnak.

Számos x-faktoros uralta már a rádiók lejátszási listáját: az első szériában megismert Vastag-testvérek közös dala, az Őrizd az álmod nemrégiben a közönségszavazatok alapján elnyerte a legjobb hazai dalnak járó Fonogram-díjat, amelyet a magyar zenei Oscarnak is neveznek. Arany- és platinalemezekkel büszkélkedhet még Janicsák Veca, Király L. Norbi, Takács Nikolas, valamint Baricz Gergő, Muri Enikő és Kocsis Tibor is.

2010-ben ismerhette meg a nagyközönség Wolf Katit is, akinek neve a Vuk című rajzfilm rajongói előtt már ismerősen csenghetett. Az azóta már kétgyermekes családanya ugyanis gyermekként hangját adta a népszerű rókás rajzfilmhez, az évek során pedig mit sem veszített a zene iránti szeretetéből. Sokan támadták, hogy túl idős már a versenyhez és a gyermekei mellett lenne a helye, azonban ő megmutatta: igenis van helye a popszakmában. Sikert sikerre halmoz és 2011-ben a Szerelem, miért múlsz című dallal képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az eddigi versenyzőknek tehát nincs oka a panaszra: hangjukat egy ország ismeri, határidőnaplójuk a mai napig telítve van és teljesült az álmuk. A négy mentor azonban újra akcióba lendül és új tehetségeket vesz a szárnyai alá. Keresztes Ildikó, Malek Miklós, Nagy Feró és Geszti Péter 2012 őszétől minden szombaton azon lesz, hogy mentoráltjaikból a legjobbat hozzák ki, ezzel pedig felejthetetlen pillanatokat okozzanak a nézőknek.