szabadtéri játékok

Miért ajánlottak a szabadtéri játékok?

Azok a gyermekes családok, akik udvarral, kerttel is rendelkeznek, előnyben vannak, hiszen a kicsik nagyon szeretnek a friss levegőn játszadozni. Rendkívül pozitív hatással vannak a szabadtéri játékok a csemeték fejlődésére, hiszen nemcsak szórakoztató tevékenykedés a kertben való játszás, hanem roppant egészséges is. Fejleszti az elvont gondolkodást, a kreativitást és a szociális készséget egyaránt.

Remek választást jelent a szabadban történő játék, mert a mai gyermekek már az anyatejjel szívják magukba az elektronikai kütyük szeretetét, emiatt pedig kevés időt töltenek a friss levegőn. A jól kiválasztott szabadtéri játékok azonban hosszú órákra lekötik a figyelmüket, ugyanis ezek által ismerik meg a körülöttük lévő világ működési elveit.

Jó választás a társasjáték gyerekeknek

Azokon a napokon sem jó, ha a lurkók unatkoznak, amikor az időjárás nem engedi meg, hogy több időt töltsenek a szabadban. Persze azt is kérdezhetnénk, hogy a klasszikusnak számító társasjáték gyerekeknek ideális-e még, amikor lépten-nyomon elektronikus készülékekkel játszanak a kicsik? Erre a kérdésre a válasz az, hogy természetesen, ugyanis mindenkiben megvan a játék szeretete, ezért szülőként jól tesszük, ha okos társasokkal vesszük körül őket.

Ezek kivédhetetlenül felkeltik az érdeklődésüket, ráadásul a játék még jobb lesz, ha a szülők is csatlakoznak. Ha van otthon néhány társasjáték gyerekeknek, ami a kicsi korának és érdeklődési körének megfelel, a felhőtlen társasozásnak nincs akadálya. A téli és esős napokon jól jön.

Ügyességi játékok fejlesztő jelleggel

Mindig a gyermek fejlettségi szintjétől, érdeklődésétől függ, hogy milyen játékot válasszunk neki. Az ügyességi játékok önfeledt szórakozást kínálnak, ugyanakkor fejlesztik a problémamegoldó képességét és kézügyességét. A legtöbb játékgyártó 3-4 éves kortól ajánlja ezeket a termékeket. A kisebb vagy nagyobb méretű párosító puzzle még a felnőtteknek is remek kikapcsolódást ad, akik a kicsinyük társaságában tölthetnek el néhány önfeledt órát ezzel.

A klasszikus ügyességi játékok közé tartozik a célbadobó is, amit már egészen kicsi kortól lehet alkalmazni. Az asztali foci pedig az egész családnak kitűnő szórakozást kínál, a Football Sport Game trófeája azé lesz, aki ügyesebb, leleményesebb a többieknél, jobb a stratégiai képessége.

A legjobb társasjátékok sorakoznak a polcokon

Felnőtt fejjel másképp tekintünk a társasjátékokra, ilyenkor már azokat preferáljuk, amelyek a gyermekeink képességeit, készségeit fejlesztik. De kijelenthető, hogy mindenkinek azok a legjobb társasjátékok, amelyekkel minden tekintetben értékesen töltheti el a szabadidejüket. Ha nincs ötletünk, hogy milyet vásároljunk és megnézzük az interneten a kínálatot, hatalmas felhozatalt találunk.

Mivel minden gyártó a saját termékeit dicséri, így nem könnyű megtalálni a valóban legjobbat. A döntés mindig tőlünk függ, hiszen nem mindenkinek ugyanazok a legjobb társasjátékok, ezért döntsünk az igényeink szerint! Ha olyat akarunk, amelyikben az együttműködés, egymás megértése jelenti a célt, az Érzelmek birodalma nevű társas ideális lesz.