Mennyi pozitívummal is jár a költöztetés Budapesten?

Sikeres volt a hitelfelvétel, és miután egy életre elkötelezte magát valamelyik hitelintézet felé, jöhet a költözés? Kár lenne azt hinnie, hogy csak negatívumokkal jár az új otthon birtokbavétele. Bár az tény, hogy számos kellemetlenséggel számolnia kell, de az alapos tervezés és az átgondolt csomagolás nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a nagy napon és a kicsomagoláskor is minden gördülékenyen menjen.

Belegondolt már abba, mennyi pozitívummal is jár a költöztetés Budapesten? Amellett, hogy a kiválasztott lakásból, vagy házból igazi otthont varázsolhat, egy csomó felesleges kacattól is megszabadulhat a becsomagolás kapcsán is. Lelki életünk valódi fejlődésen mehet keresztül, ahogyan a rég nem használt, talán rossz emlékekhez köthető holmiktól megszabadulunk. A csomagolás remek alkalom a lomtalanításra, és hogy a még használható, de az Ön számára már értéktelen darabokat olyannak adja, aki szívesen venné azt.

Ha eddig nem volt profi az elektronikai készülékek kábeleinek helyes összekötésében, vagy otthonának egyéb szétszedhető darabjainak összepakolásában, akkor végre itt az alkalom, hogy a kihívásnak eleget tegyen. Az pedig végképp hab a tortán, amikor az új, szépen berendezett otthonban végre elnyúlhat a kanapén, és arra gondolhat, hogy érdemes volt minden erőfeszítés.

Arra azonban készüljön fel, hogy a stresszhelyzet, a kimerültség és az ezerfelé figyelés mellett jóval ingerültebb lehet. Ne ugorjon neki mindenért párjának, inkább rendezze le a nem várt helyzeteket egy öleléssel, vagy egy összemosolygással! Ha nem szeretné, hogy a gyerekek láb alatt legyenek, küldje őket el a nagyszülőkhöz, akik minden bizonnyal örülnek majd az apróságok jelenlétének. Amennyiben háziállattal költözik, figyeljen oda lelki állapotára, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy már az első napon minden felszerelése a helyén legyen! A kutyus vagy a cica a fekhelyéből és az alomból tudja, hogy mostantól bizony az otthon valójában más helyre költözött.

http://www.youtube.com/watch?v=NdO8A84cZh8

Alapos tervezéssel, és nyugodtsággal átélheti azt az örömet, amit az új otthon birtokbavétele, s ezzel együtt egy új életszakasz kezdete jelent.