LED panel változtatás nélkül

LED panel
LED panel

Gondolta volna, hogy évezredek kellettek ahhoz, hogy az emberek modern fényforrásokat tudjanak megalkotni? Eleinte még a tűz szolgált fényforrásként, majd jöttek az olajlámpák, a villanykörték, végül a LED fényforrások. A LED panel modern portékának nevezhető, hiszen olyan technológiát alkalmaz, amit csak nem olyan régóta használnak az emberek. A szakemberek azt mondják, hogy a LED panel olyan világítástechnikai körbe sorolható, ami a korábban használt fényforrás helyett, minden átalakítás nélkül cserélhető.

Vagyis nem nevezhető retrofitnek. A LED panel igazából egy tárgyalóba új világítótest megoldást jelenthet, hiszen viszonylag csekély fénysűrűséggel lehet vele előállítani fényt, ami a közösségi helyiségek esetén tökéletes. Főleg a tárgyalókban szokott érdekes mennyezeti világítás lenni, ami igen erős, mégsem bántja a szemet. Az irodákban fő szempontnak számít, hogy olyan lámpákat és izzókat használjanak a karbantartók, amelyek nem bántják a szemet. A LED panelben lévő diódák nem fárasztják a szemet, ráadásul a látást sem rontják.

Az Inesa LED panel termékek között igen sokféle megtalálható, amelyek lehetnek szögletesek, kör vagy hosszúkás alakúak. Abban az esetben, hogyha szeretné lecserélni a tárgyalóban megtalálható lámpákat kellemesebb és energiatakarékosabb megoldásokra, akkor az inesa.hu webáruházban nézzen körül! A LED reflektorok szintén jelen vannak az áruházban, ahol sokféle irodai és háztartásbeli világítástechnikai eszközt találhat. A reflektorok egyébként az ipari területen kerülnek elsősorban felhasználásra, hiszen a régi lámpatestek azon fizikai elemei, amelyek a fényt tükrözve terelik a kívánt irányba. A LED reflektorok, amelyeket a belső szférában alkalmaznak, fémhalogén fényvezetőkkel vannak ellátva.

Természetesen az energiatakarékos fényforrással ellátott termékek alkalmasak a hagyományos, ipari méretű és teljesítményű reflektorok kiváltására egyaránt. Az Inesa LED reflektorok, a világítási céltól függően, többféle teljesítménnyel rendelkezhetnek. A legnépszerűbbek a 100 Watt változatok, de néhány ipari létesítményben inkább a 300-500 Watt kiviteleket keresik. Nagyon fontos információnak számít, hogy a LED fényvető világítótest megadott fényáram értéke 100 százalékban hasznosul. Ezt rendívül sokan elfelejtik, ezért tartózkodnak az új technológiától. A LED reflektorok élettartama 30.000 órára tehető, valamint csekély hőtermelésüknek köszönhetően, alacsony a karbantartási igényük és nem is koszolódnak, továbbá teljesen zárt kialakításúak.