Kötelező biztosítás díjat befolyásoló 5 tényező

A kötelező biztosítás díját leginkább befolyásoló 5 tényező Szeretné tudni, melyek azok a tényezők, amelyeket a biztosító társaságok figyelembe vesznek a biztosítási díj megállapításakor? Néhány információ birtokában előre tudhatja, mire számíthat a kötelező biztosítás 2013 megkötésekor, valamint melyek azok a tények, amelyek pozitívan befolyásolhatják a díj mértékét.

A biztosító társaságok aszerint sorolják kategóriákba a városokat, településeket, hogy ott milyen gyakorisággal fordulnak elő balesetek. Tehát nem kerülheti el lakóhelyének megadását. Ha viszont vidéki városban él, akkor az irányítószám alapján alacsonyabb költségekre számíthat, mint ha például a fővárosban lenne bejelentett lakcíme.

További lényeges szempont az életkor. A tapasztalatok azt mutatják, hogy huszonöt éves kor alattiak gyakrabban okoznak balesetet, mely visszavezethető a tapasztalatlanságra, és a lazább vezetési stílusra. Hasonló a megítélés az idősebb korosztály esetében is, viszont nálunk pozitívumként tartják számon, ha balesetmentesen közlekedett élete során az illető.

A kötelező biztosítás díját leginkább befolyásoló 5 tényező

A nők ritkábban okoznak balesetet, mint az erősebbik nem képviselői, így kevesebb biztosítási díjra számíthatnak.

Az egyes gépjármű típusok szintén kategóriákba soroltak, hasonlóan a településekhez, városokhoz, s így könnyebb kiszűrni azokat a gépjárműfajtákat, amelyek kockázatosabban kezelhetőek az úton.

Némileg befolyásolhatja az autós foglalkozása is a megállapított biztosítási díj mértékét, így nagyon fontos, hogy eredeti munkakörét nevezze meg a szerződéskötés folyamán! Az biztos, hogy ha tisztában van a döntő tényezőkkel, akkor kevésbé éri majd meglepetés a szerződés megkötésekor.