Forgókar és nagynyomású csatlakozó a mosótechnikában

A forgókar igencsak praktikus
A forgókar igencsak praktikus

Az autómosó-iparban ma már nagyon sok alkatrész és szerkezet található, erre a sok tartozékra pedig azért van szükség, hogyha egyetlen darab meghibásodik, akkor az az egész rendszernek ne menjen a rovására. A forgókar leginkább az önkiszolgálós vagy nevezhetjük még mobil autómosókban használatos. Ez az alkatrész rozsdamentes acélból készül, éppen ezért élettartama is kifejezetten hosszú.

A mérnökök ezt úgy tervezték meg, hogy a lehető legstabilabb legyen, hiszen ez mindennap használatban van. A www.mosotechnika.hu webáruházban több méretben is megtalálható a forgókar. A méretek 1450, 1550, 1650 és 1750 milliméteresek, ezekre azért van szükség, mert így az autók teljes felületét be tudják szórni vízzel.

Az árak között a méreti különbség miatt van egy kis eltérés, a legolcsóbb forgókar 308 483 Ft, míg a legdrágább 318 516 Ft. Ezek az elemek mind csúcsminőségűek, így biztosan mindenki igényét ki fogják elégíteni.

A forgókar mind a négy típusa hőszigetelt kivitelezésű, továbbá tömegük változik, azonban átlagosan 9-10 kilogrammosak. A Cat magasnyomású szivattyúknál és természetesen az autómosóknál is szükséges a nagynyomású csatlakozó, ami összekötheti a rendszert és a vízszóró pisztolyt. Erre a tartozékra is kifejezetten szükség van, mivel bármilyen csatlakozó nem felelne meg.

A nagy nyomás hatására ezek az elemek óriási megterhelésnek vannak kitéve, így érdemes a fenti webshopból vásárolni. A Mosótechnika webáruházban található nagynyomású csatlakozók minden elvárásnak megfelelnek, ugyanis maximálisan 250 bár megterhelést bírnak ki. A belső csatlakozása ennek 3/8 col. Ez a tartozék masszívitását anyaghasználatának köszönheti, mivel a horgonyzott acél kifejezetten erős és biztonságos megoldást nyújt.

A nagynyomású csatlakozó ára viszonylag alacsony, mivel már 2 247 Ft-tól lehet hozzájutni. Azonban ha szükségünk lenne még valamire az áruházból, vagy csak tartalékba szeretnénk vásárolni, akkor érdemes 50 000 Ft összegben rendelni, mivel ezen árérték fölött ingyenes a kiszállítás. A nagynyomású csatlakozó több típusa is elérhető a webshopban!