baba etetőszék

Fejleszti az önállóságot a baba etetőszék

A gyermek helyes testtartása étkezés közben ugyanolyan fontos, mint maga az étrendje. Amint a kicsi 6 hónapos lesz, a szülők elkezdenek kiegészítő ételeket bevezetni az étrendjébe. A függőleges helyzetben tartásához baba etetőszék szükséges, hogy az új étel megszokásának folyamata kényelmesebb, biztonságosabb és idővel kevésbé maszatos legyen. Ebben ülve a csöppség megtanulja irányítani a mozdulatait és önállóan bánni a kanállal.

A baba etetőszék legfontosabb előnye azonban, hogy általa a gyermek a felnőttek között lehet, így szocializálódhat és aktívan részt vehet a család életében. A csecsemők egyéni ütemben fejlődnek, ezért a legtöbb etetőszék gyártó azt javasolja a szülőknek, hogy legyenek türelmesek és várják meg, amíg a baba készen áll rá. Tartós, egyszerűen összeszerelhető és könnyen tisztítható baba etetőszéket szeretne, ami akár 3 évig is jó? A webshopunkban bemutatott modellnek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, sőt, több rögzítési ponttal ellátott biztonsági övvel is rendelkeznek.

Ilyenek a biztonságos etetőszékek

A szülők néha ódzkodnak attól, hogy a babát egy pillanatra is felügyelet nélkül hagyják evés közben. A leggyakoribb fenyegetésnek azt érzik, hogy a baba leesik, miközben ki akar mászni az etetőszékek üléséből vagy fel akar állni abban. Ezért használat előtt nem árt ellenőrizni annak biztonságát és stabilitását. Támaszkodjon rá, próbálja felborítani, vizsgálja át az ujjaival az összes mozgó és összecsukható elemet! Ne feledkezzen meg a biztonsági övekről sem!

Többször is rögzítse és oldja ki azokat, hogy megbizonyosodjon a megbízhatóságukról és épségükről! Különös figyelmet kell fordítani az etetőszékek összecsukható vagy mozgó alkatrészeire, mert ezek becsíphetik a pici ujjakat. Ellenőrizze azt is, hogy nincsenek-e kicsi és levehető részek, amelyeket könnyen le lehet nyelni! A gyönyörű megjelenés és a biztonsági szabványoknak való megfelelőség között természetesen az utóbbi lehetőséget kell választani. Ne felejtse el ellenőrizni, hogy a baba magassága és súlya megfelel-e az etetőszékek utasításában megadott paramétereknek!