A mesekönyv mindig ott van nálunk

Mesekönyv
Mesekönyv

Már a megszületésünket követő néhány napban vagy hétben képesek vagyunk kézbe fogni és megnézni dolgokat. A színes, mozgó figurák roppant érdekes, és izgalmas képet nyújtanak. Elkezdődik a tanulás. Megismerjük a környezetünket, és lassan kibontakoznak a gondolataink, kitárul a világ előttünk. A mesekönyv fogalma évszázadok óta jelen van az emberi kultúrában.

Hiszen a mesék világa olyan rendkívüli hely, ahol semmi sem lehetetlen és a kiváló szórakozás mellett, tanulni is lehet. A gyerekek a mesekönyv mellett nőnek fel, mert abban tudnak igazán kibontakozni, megtalálni a saját világukat, legyen az bármilyen hihetetlen történet.

A mesekönyv bárhova képes elrepíteni az elmét és fejleszteni az emberi fantáziát. Erre van szükségük a gyerekeknek. Játszani, játszva tanulni és olvasni, miután megtanultak. A szülők mesekönyv nélkül ne engedjék gyermekeiket felnőni! Az óvodában, az általános iskolában és otthon is mindig legyenek a polcon mesekönyvek, amelyek kedves és szórakoztató részét képezik a kis csemeték életének!

A mesekönyv mindig izgalmas és érdekes. A szülő, amikor mesél gyermekének, soha nem az unalmat látja a szemükben, hanem a fokozott vágyat a főhős bőrébe bújni és átélni azt a mérhetetlen bátorságot és kalandot, amit hall. A mesekönyv egy olyan kaput nyit a fantázia világába, amely megalapozza a gyermekek szellemi fejődését és személyiségük kialakulását. Legyen az egy-két oldal, vagy akár egy hosszabb anekdota, a gyerekek biztosan élvezni fogják, ha leköti figyelmüket. Nem szükséges tévé előtt ülni ahhoz, hogy jól szórakozzanak.