Hatalmas erő a földmunkagépekben

Mindig is építkeztek az emberek vagy éppen módosították azt a területet, ahol éltek annak érdekében, hogy egy olyan felületet alakítsanak ki, amely számukra megfelel. Ezeket a munkákat nem volt sokszor egyszerű elvégezni, hiszen ha nagy területen kellett földet hordani vagy árkot ásni, akkor azt emberi erővel aligha lehetett kivitelezni. Az ilyen beruházások a mai napig léteznek, de mára már itt vannak a hatalmas munkaképességgel bíró munkagépek, amelyek területén a legnagyobb ázsiai földmunkagép gyártó a LiuGong.

foldmunka

A beruházások esetén ilyen gépeket kell alkalmazni annak érdekében, hogy szakszerűen és gyorsan lehessen elvégezni az adott tevékenységet és sokan bármennyire is szeretnék ezeket nélkülözni, akkor sem feledkezhetünk meg a földmunkagépek és targoncák világáról. A LiuGong cég említése nem véletlenül került szóba, hiszen Ázsia tekintetében nagyobb céget nem is lehet szóba hozni, aki ezen gépek gyártásával foglalkozik és hatalmas jellemét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 83 országában van jelen maga a cég. Egy földmunkálatnál nem csak egyetlen gépet alkalmaznak, hiszen egyértelműen többre van szükség ahhoz, hogy a feladatok minden fázisát garantáltan el tudják látni. Megemlíthető például a homlokrakodó vagy éppen a kotró gép, amelyeket mindenki ismer – ha nem más, akkor a különböző filmekből vagy éppen tudományos összeállításokól. A henger vagy a gréder is egyértelműen ehhez a területhet tartozik, hiszen nem csak szállítási munkákról beszélhetünk, hanem szinte minden esetben a simítás is fő szerepet kap a földmunkálatok során. Vannak a kevésbé ismert megnevezések, melyeket az emberek kívülről nem tudnak, de ha meglátják az adott gépet, akkor egyből beugrik, hogy az ezen a területen használt fölmunkagép; ilyenek például a csúszókormányzású rakodó (kompakt rakodó) és kotró-rakodó munkagép, melyek szintén nagy szükségességgel jelennek meg ezen a területen.

 

A LiuGong céget lehet, hogy hallásből Te is ismered, hiszen a világ vezető földmunkagép gyártóinak egyike és színvonalas kínai termékei erőben egyszerűen utánozhatatlanok. A cikk anyagát a bestmachinery.hu biztosította!”