Hogyan kezdjem el a WordPress használatát?

Nem könnyű ha az embert nem hagyja nyugodni a tenni akarás, és úgy dönt harmadmagával, hogy belefog egy olyan dologba, amelyet mindig is szeretett volna csinálni, csakhogy nem tudja hogyan kell. Néhányan összefogtunk és eldöntöttük, hogy egy online hírportált fogunk működtetni, amihez már előzőleg megszereztük a tárhelyet és a domain-nevet, csakhogy az elindítás okozott némi nehézséget.

Fel kellett telepítenünk a WorldPresst, hiszen úgy döntöttünk, hogy ez a program lesz a hírportálunk motorja, de nem tudtuk megoldani, hogy minden elem oda kerüljön, ahol annak lennie kell. Azért választottuk ezt, mert a WorldPress híres arról hogy öt perc alatt fel lehet telepíteni, de be kellett látnunk, hogy kell ehhez egy-két kiegészítő munka. Nem tudtuk, hogy hogyan induljunk neki a dolognak, és persze azt sem akartuk hogy hülyének nézzenek, ezért nem kértünk külső segítséget, inkább igyekeztünk utánaolvasni WordPress felhasználói kézikönyv után kutatva, és megtudni, hogy hol akadtunk el, és mit csinálhattunk rosszul.

wordpress

A WorldPress egy nagyszerű ingyenes program, amely magyar nyelven is elérhető, ráadásul iszonyúan könnyű vele bánni. Volt alkalmunk belekuttatani, hogy a gyakorlatban hogyan is működik és tényleg pofon egyszerű ezért is választottuk, csakhogy a telepítése és pár más apróság mégis kifogott rajtunk. Elkezdtünk különféle WordPress kézikönyveket és használati útmutatókat keresgélni. Egy WordPress ebook vagy könyvre volt szükségünk, amely megismerteti velünk a program lehetőségeit, amely segít a program kezelésében és amely megmagyaráz minden eddig számunka ismeretlen fogalmat.

Ahogy böngésztünk az egyik barátom rátalált egy olyan oldalra, ahol mindezt megtaláltuk, így később sikeresen elindítottuk online hírportálunkat. Tapasztalatainkat szerettük volna megosztani más tanácstalan WordPress telepítővel is, ezért tárjuk most fel, hol találtuk a segítséget: wordpressebook.me.