húsvéti horgolások

Úttörő hagyomány: húsvéti horgolások

Karácsonyra, születésnapra szívesen készítünk saját kezünk által ajándékot a szeretteinknek, ami húsvét alkalmával is megtehetünk. Az interneten fellelhető húsvéti horgolások mintákkal, segédlettel állnak rendelkezésre.

Közkedveltek a tavaszváró virágminták, a színeket illetően a fehér, sárga, rózsaszín. A profik, a színek mellett, a technikával is játszadozhatnak. A húsvéti horgolások nemcsak ajándékként, de dekoráció gyanánt is tökéletesek. A faágról lelógatott horgolt tojások az asztalon azonnal meghozzák az ünnepi hangulatot, de az ajtódíszt is színesíthetjük a kezünk munkájával. A horgolás ismét fénykorát éli, nemcsak az idősebbek, de a fiatalok körében is népszerű.

Elűzi a stresszt, kikapcsoló tevékenység. Vásároljunk megbízható forrásból minőségi fonalakat az eredményesebb, hatékonyabb munka érdekében! Ha a következő években is hódít a tevékenység, a húsvéti horgolások magával a locsolkodással vagy a karácsonyi mézeskalács sütésével válnak egyenértékűvé. A hagyományok ápolása fontos, amit vigyünk generációról generációra!