Tudnivalók a vízum USA eljárásokról

Esta engedély
Esta engedély

Aki szeretne az Amerikai Egyesült Államokba utazni, akár üzleti vagy turisztikai okokból adódóan, annak bizonyos intézkedéseken túl kell esnie az utazás előtt. Amennyiben a Vízummentességi Program országának polgára, elég, ha igényli az ESTA engedélyt, vagyis az Elektronikus Utazási Engedélyt. Ez ugyanis kötelező mindenkinek, mielőtt az USA területére lépne.

Ha nem biztos abban, hogy Ön a Vízummentességi Program országainak polgára, akkor a teljes listát megtalálja a www.estavisa.hu oldalon. Magyarország, Litvánia, Németország, Franciaország és még több mint 30 ország is beletartozik. Amennyiben megszerzi az ESTA-t, 90 napig tartózkodhat Amerikában. Abban az esetben, ha az Ön országa nem tartozik a programba, vagy 90 napnál tovább szeretne ott tartózkodni, akkor hivatalos vízumra lesz szüksége.

Az elektronikus engedély számos jogot biztosít az utazók számára. Nyilván az alapvető, hogy átlépheti az Államok határát. Viszont azt mindenképp tudnia kell, hogy az engedély még nem jogosítja fel automatikusan arra, hogy belépjen. Szüksége lesz egy rutinellenőrzésre is az érkezéskor, amit egy USCBP tiszt végez el. Ő dönti el, hogy az alkalmazandó törvény szerint beléphet vagy sem az országba. Tehát az ESTA mellett, ez a rutinvizsgálat is kötelező lesz.

Aki igényelni szeretné a vízum USA engedélyt, annak a következő lépéseket kell teljesítenie: először is kattintson a www.estavisa.hu oldalra, ahol az ESTA kérelem menüpontban minden szükséges információt megtalál a folyamatról. Itt válaszolnia kell néhány kérdésre úgy a személyes adatokat illetően, mint az útlevél információk terén is. A piros csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni, tehát erre mindenképp figyeljen oda! Ha kész az vízum USA űrlap kitöltése, az Igénylés gombra kattintva elküldheti a jelentkezést. Utána pedig egy megerősítő oldalra kerül, ahol átnézheti az adatokat, majd véglegesítheti a válaszokat.

Végül pedig a fizetésre is sor kerül, bankkártyán keresztül, biztonságos rendszeren belül. Az engedélyt pedig email-en keresztül, elektronikus úton kapja meg mindenki. Ha ezen az oldalon igényli az engedélyt, akkor akár 24 órán belül is megszerezheti azt. Személyre szabott segítségben részesül, ráadásul vészhelyzet esetére 24 órás támogatás is kaphat. Abban az esetben, ha a vízum USA engedélyét elutasítják, kérésre egy találkozót intézhetnek el Önnek az Amerikai Konzulátuson vagy Nagykövetségen. Azt viszont tudni kell, hogy a kérelmek szinte mindig elfogadják, tehát több mint valószínű, hogy ez a probléma nem áll majd fenn az Ön esetében.