Takarítson átgondoltan, lendületesen!

Már rég elmúltak azok az idők, amikor a házimunka kizárólag a nő feladata volt. Ha azonban időbeosztásuknál fogva mégis Önre hárul ez a feladat, ne keseredjen el, inkább ossza be idejét okosan, és szervezze meg minden helyiség takarítását ésszerűen! A legnagyobb hiba, amit elkövethet, az, ha elhanyagolja a feladat elvégzését. Természetesen csábítónak tűnik hétvégén még két órával többet heverészni az ágyban, de beláthatjuk, ha feladat van előttünk, nem célszerű így tenni. Gondoljon csak bele, hogy a tisztaságtól ragyogó otthonban mennyivel kellemesebb lesz majd a pihenés!

Takarítson átgondoltan, lendületesen!

Ha a hét közben is odafigyel az apróságokra, nem fog minden takarítás egyszerre a nyakába szakadni. Szánjon időt a konyhai foltok időben történő eltávolítására, és a hűtőben se hagyja tönkremenni az ételeket, hiszen ha ilyen feladatok várnak még Önre, mielőtt nekifogna a portalanításnak, érthető, hogy elmegy tőle a kedve.

Nem kell, hogy az egész napot a subickolásra szánja, hiszen lendületesen haladva akár otthona minden helyisége sorra kerülhet egy délelőtt alatt. Közben elindíthatja a mosást, vagy akár felteheti főni azokat a finomságokat, melyek nem igényelnek túlzott odafigyelést. Ha a takarítás munkálatait ésszerűen végzi, és nem csapnak össze a feje fölött a hullámok, otthona mindig tiszta és higiénikus lehet. Ez pedig egészségünk szempontjából sem elhanyagolható, hiszen jól tudjuk, a napjaink népbetegségének számító allergia egyik kiváltó oka éppen a házi poratka lehet.