arany karikagyűrű

Szép és kényelmes arany karikagyűrűt válasszon!

arany karikagyűrű
Arany karikagyűrű

A házasság legismertebb szimbóluma a karikagyűrű, ami mély gyökerekkel rendelkezik. Az arany karikagyűrű viszonylag új jelképnek számít, hiszen évezredekkel ezelőtt a házastársak kenderből vagy nádszálakból fonott gyűrűt adtak egymásra a házasságkötéskor. Az ókori hagyományok szerint, a kör az örökkévalóságot szimbolizálta, ezért a sírig tartó szerelmet és hűséget képviselte.

A karikagyűrű tulajdonképpen összefonódik a házasság intézményével, el sem lehet képzelni két szerelmes egybekelését nélküle. Az arany karikagyűrű nemcsak gyönyörű ékszer, de anyagából kifolyólag tartós is, ami szintén utal arra, hogy a házasságnak örökké, de legalábbis életünk végéig ki kell tartania.

Vannak, akik a karikagyűrűt nem viselik nap mint nap, azonban a legtöbben nem veszik le soha vagy csak nagyon ritkán. Az arany karikagyűrűnek kényelmi és esztétikai szempontból is tökéletesnek kell lennie, hogy mindig szívesen viselje a házaspár. Mindenképpen érdemes olyat választani, amit évtizedek múlva is bármikor az ujján hord az ember.