kollagén hatásai

Sokat segíthetnek a kollagén hatásai

A porckopás rendkívül fájdalmas egészségügyi probléma, ami ráadásul korlátozza a mozgásunkat is. Persze mindig jobb megelőzni a bajt, mint később kezelni, de ha már megvan, akkor a kollagén hatásai által jelentősen csökkenthetőek a szimptómák. A kollagénrostok jelentős mechanikai hatásnak ellenálló tulajdonsággal rendelkeznek, ezért hatalmas jelentőségük van a porcokban.

Tehát, a kollagén védi a csontjainkat, így képesek vagyunk olajozottan mozogni, forgatni a végtagjainkat, illetve az egész testünket elfordítani másik irányba. Nagyon jók a kollagén hatásai, hiszen ezeknek köszönhetően mozoghatunk fájdalom nélkül. Azonban, ha a szükséges mennyiség nincs meg, akkor kezdődnek a problémák, vagyis minél hamarabb pótolni kell!

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen a kollagén porcokba való beépüléséhez, de ugyanakkor kívülről is lehetséges a bejuttatása. Abban az esetben is tanácsos ezt megtenni, ha csupán időnként fájlaljuk az ízületeinket. Egyszerűen csodásak a kollagén hatásai, amit ki kell próbálni!