Sokak kedvence a whiskey

Hazánkban is egyre népszerűbbek az égetett szeszesitalok. Ebből a csoportból talán az egyik legismertebb a whiskey. Számtalan változata érhető el, így gyakorlatilag megunhatatlan. Az eredetileg skót ital mostanra már az egész világot meghódította.

Eltérő alkoholtartalommal kerül piacra, valamint a lepárlók száma szerint is még külön csoportba sorolható. Alapanya a maláta, ami tölgyfahordós érlelésen esik át. A felhasznált gabona lehet  árpa, árpamaláta,  kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta.

Az ital alkoholtartalmán kívül, úgy kerül csoportosításra vagy osztályozásra, hogy egy vagy több lepárlóból származik. Ezek alapján beszélhetünk single grain, single malt, illetve blended whiskeyről. Az első kettő egy lepárlóból kerül ki, a harmadik esetében pedig kevert italról beszélünk.

Bármelyik típusát is szemeltük ki magunknak, amennyiben igényes helyről vásárolunk, akkor egész biztosan nem csalódunk a választásunkba. Ha ajándékozási céllal vásárolunk whiskeyt, tengernyi díszdobozos változat közül szemezgethetünk.