Segít-e a személyiségfejlesztő munkában az álomfejtés?

Ugye te is jártál már úgy, hogy megálmodtad azt, hogyan kéne viselkedned, vagy adott helyzetekben mit kéne tenned?  Esetleg abban vársz segítséget, hogy jobban meglásd az életed összefüggéseit?

Aki szeretne többet megtudni önmagáról, aki szeretné megérteni a lelki gondokat, annak tudatosult az agyában az, hogy e két esemény – tudatos és tudatalatti – összefüggésben van egymással, sőt, egyik a másik nélkül nem is igazán működik.  Amikor az érzéseidet alkalmanként elrejted, mert kellemetlenek vagy esetleg félelmetesek, ez csupán amiatt van, mert a nappal megért gondjaidat kivetíted tudat alatt az álmaidra is. Az érthetetlenek vagy megmagyarázhatatlan álmok igen is értelmezhetők, mégpedig egy álmoskönyvvel. Itt a jelképek, tárgyak, emberek nem azok, akik a való életben lennének, jelenségek és gondolatok halmaza rejlik a képek és a képhalmazok mögött.  Nappal nem gondolsz rájuk, elfojtod a kellemetlen érzéseket, de éjszaka mégis bekopogtatnak különféle álmok.

Köztudott, hogy az álom nagyon fontos szerepet tölt be az életünkben, ugyanis tudományosan is igazolt az, hogy aki elveszíti az álmait, az elveszíti a túlélő erejét is, tovább lassan össze is omlik. Azt álmokra fontos, hogy vigyázzunk, mert személyiségünket tudjuk vele befolyásolni, változtatni, terelni jó és rossz irányba.

Az álomfejtéshez álmoskönyvet érdemes használnánk, az álomfejtő praktikákkal pedig megtudhatjuk, min kell változtatnunk saját magunkon.