fatüzelésű kandalló

Reneszánszát éli a fatüzelésű kandalló

fatüzelésű kandalló
Fatüzelésű kandalló

Magyarországon sok helyen a fa még mindig az egyik legmegbízhatóbb, legelérhetőbb nyersanyagnak számít, amikor a fűtésről van szó. A fatüzelésű kandalló rengeteg otthonban központi szereppel bír, hiszen ez biztosítja a hideg, fagyos téli napokon és éjjeleken a létszükségletű meleget. Nem kell azt hinni, hogy a mai modern berendezések olyanok, mint azok a régiek, amiket falun, a nagyszülőknél lehetett látni.

A korszerű fatüzelésű kandalló ismérve, hogy megtartotta, sőt, fejlesztette a régen is megbízható teljesítményét úgy, hogy közben egy szebb, modernebb külsőbe burkolózott. Ezért sem okoz meglepetést senkinek sem, hogy a fatüzelésű megoldások a reneszánszukat élik. A tűz látványa, a lángok káprázatos tánca olyan pozitívumot jelent, ami alapvetően határozza meg a helyiség hangulatát.

Annak érdekében, hogy valóban hatékony és biztonságos legyen a fatüzelésű kandalló, a szakszerű beépítés és a kéményrendszer megfelelő kialakítása elengedhetetlen. Mondani sem kell, hogy a fatüzelésű kandalló használata manapság már nem jár együtt azokkal a zavaró tényezőkkel, amik mondjuk egy 30 éve használt kályha esetében felmerültek.