édesburgonya sütése

Remek ötlet az édesburgonya sütése

édesburgonya sütése
Édesburgonya sütése

Néha alig tudjuk eldönteni, hogy mi legyen vacsora, amit hamar el lehet készíteni, de ennek ellenére egészséges is. Az édesburgonya sütése kiváló ötlet, hiszen ez az alapanyag egy igazi táplálkozási erőház, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Az egyik oka annak, hogy érdemes ezt fogyasztanunk, hogy a benne található anthocianin gyulladáscsökkentő hatású és hozzájárul ahhoz, hogy bizonyos betegségeket távol tudjunk tartani magunktól. Mangántartalmának köszönhetően, az édesburgonya segíti az emésztést, fitten és egészségesen tartja a csontokat is.

Gyorsan megoldható az édesburgonya sütése, tehát egy fárasztó nap után is hamar elkészíthető a vacsora ebből. Köretként is megállja a helyét, különböző húsokkal remek fogyasztani, de önmagában is rendkívül finom.

C-vitaminban gazdag alapanyag ez, aminek nyilvánvalóak a pozitív hatásai. Többféleképpen történhet az édesburgonya sütése, és bár ugyanaz az alapanyag, mégis egészen más ízvilág alkotható meg a különféle sütési módokkal.

Az édesburgonya sütőben készítve ínyencség

Mindenki másképpen süt-főz, a lényeg, hogy a végeredmény ínycsiklandozó legyen és a család jó étvággyal fogyassza el az elkészült finomságokat. Az édesburgonya sütőben háromféleképpen állítható elő, az egyszerűtől kezdve egészen a viszonylag bonyolult metódusig.

A szimpla változat az egészben sült édesburgonya, aminek hosszabb a sütési ideje, viszont egy rövid előkészítésen túl, semmi dolgunk nincs vele. Legjobb, ha közepes méretű burgonyákat válogatunk össze, amelyek egyszerre sülnek majd át.

Langyos víz alatt alaposan átdörzsöljük az alapanyagot, majd felitatjuk róluk a vizet, tepsibe helyezzük és villával megszurkáljuk. Ezután hagyjuk, hogy elkészüljön az édesburgonya sütőben.

A felkockázott édesburgonya szintén nagyon finom, más ízélményt érünk el ezzel, mert több fűszert tud felvenni. Ugyanakkor népszerű a hasáb formában sült finomság is, bár tény, hogy ezzel van a legtöbb dolog. Azonban pár apró trükköt bevetve, a hasábra szeletelt édesburgonya sütőben kiváló, tökéletes eredménnyel járhat.