Bang társasjáték

Remek kikapcsolódás a Bang társasjáték

Sokakat megigéz a vadnyugat romantikus hangulata. Azt a kort lőporos levegő, a lóháton való vágtatás, pisztoly párbajok, füstös kocsmák és eszeveszett bankrablások jellemezték. Kalandra fel!

A Bang társasjáték azonnal magával ragad, hiszen gondolkodásra késztet, mindezt úgy, hogy minden résztvevőben felidéződnek a vadnyugati filmek ismert jelenetei. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy nyomozós szerepjáték. Eldönthetjük, hogy banditákká válunk, esetleg a jó oldalt képviseljük a serif vagy egy fejvadász képében.

A feszültség folyamatos, hiszen a játékosok nem lehetnek biztosak abban, hogy ki számít ellenségnek és ki számít barátnak. A Bang társasjátékot kártyalapokkal játsszák.

Ezeken a lapokon többféle fegyver és használati tárgy található, amelyek közül némelyik nagy előnyt jelent, míg mások gátolhatják az előrehaladásunkat, esetleg teljesen haszontalannak számítanak. Így rábízhatjuk magunkat a szerencsénkre vagy hagyatkozhatunk a megérzéseinkre is. A Bang társasjátékot nehéz megunni, de ha mégis rongyosra játszanánk, akkor válogathatunk az azóta megjelent kiegészítők között.