Reggeli futás

Reggeli futás – érdemes bevezetni!

Minden embernek megvan a sajátos napi rutinja, amivel indít. A reggeli futás ugyan nem sok mindenkinek szerepel a listáján, de mégis okos döntés lenne rászánni azt a minimális időt. Elsőként is fontos kiemelni, hogy ez a tevékenység rengeteg pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Sőt, nemcsak a testre, hanem a lelki és a mentális egészségre is.

A reggeli futás energiát ad, feltölt és még sok dologra képes. Zsírégetés, kardio és erősítés is benne van a sport ezen formájában. A reggeli futás kiválóan formálja az ember akaraterejét is, hiszen ezzel kezdeni a reggelt nem feltétlenül könnyű. A vérkeringést is beindítja, ami különösen egy bizonyos kor felett alapvető. Fittség, energia, vitalitás, a három pozitív előnye a korán megtett métereknek.

A sportolás bármelyik tetszőleges formája igazán sokat adhat az élet minőséghez, valamint a meghosszabbításához is. A fartlek futás sokaknak ismeretlenül cseng, de itt az idő jobban szemügyre venni és megbarátkozni vele. Hatékony és szórakoztató egyben, vagyis nem mondható unalmasnak és monotonnak sem. A svédektől származó edzésterv valódi csodát művel a testtel és az elmével.

A fartlek futás kitöréseket és dinamikus gyors szakaszokat váltogat eredményesen. Sprintelés, kocogás majd séta következik. A fartlek futás mindenképpen megér egy próbát, mert játékosság és kihívás van benne bőven. Ez pedig bárki életében nagy változásokat eredményezhet, akár már rövid idő alatt is. A szinteket saját kedv és teljesítmény szerint kell összeválogatni.