kotyogós kávéfőző

Nosztalgikus hangulat kotyogós kávéfőzővel

A kávéforradalom korszakát éljük. Ezt mi se bizonyítja jobban, mint az, hogy nagyon sokféle kávéfőző közül válogathatunk. Néhány évvel ezelőtt betörtek a piacra a kapszulás gépek, de sokan még mindig inkább a szemes kávét használó változatokra esküsznek.

A kotyogós kávéfőző igazán klasszikus  darab, amivel őrölt kávét főzhetünk. Sokat vitatkozhatnánk azon, hogy melyikkel készíthető jobb kávé, annyi biztos, hogy, aki egy erős feketére vágyik, annak ez nyerő választást jelent.

A használata rendkívül egyszerű, hiszen nem kell gombokat nyomogatni és az elektronikával bajlódni. A tömítőgyűrű állapotát viszont nem árt rendszeresen ellenőrizni. Ha ez megsérül, akkor csökken a nyomás a kotyogós kávéfőzőben és ez érződni fog az aromán.

A klasszikus  kotyogós kávéfőző új külsőt kapott. Ezzel jobban illeszkedik a mai kor ízléséhez és elvárásaihoz. A kávéfőzés alapkövének számít, ami sokakban kellemes emlékeket ébreszt. Hiába a modern technológia, a kotyogós kávéfőzőt semmi sem moshatja le a színről. Olykor az egyszerű dolgok nagyszerűsége verhetetlen.