magnézium terhesség alatt

Nem maradhat el a magnézium pótlása terhesség alatt!

A női szervezet egy fantasztikusan működő rendszer, amit az évek során nagyon sokféle hatás ér és ennek fényében igen sokat tud változni. A várandóság egyértelműen az az állapot, ami komoly megterhelésnek teszi ki a testet. Mindenképpen megéri kiemelt figyelmet fordítani számos dolog mellett arra, hogy a magnézium terhesség alatt megfelelő szinten legyen. Ez a rendkívül fontos ásványi komponens számos élettani folyamatban játszik kulcsfontosságú szerepet, pontosan ezért a hiánya számos probléma kiváltó oka lehet.

A megfelelő ásványi anyag pótlással rengeteg kellemetlen tünet előzhető meg, valamint betegségek kialakulása kerülhető el, így nem meglepő, ha a magnézium terhesség alatt történő szedése meghatározóvá válik. A különféle görcsök, közöttük a méh körüli és a has izmainak fájdalmas összehúzódásai is előfordulnak, amennyiben a magnézium szintje túl alacsony. A magas vérnyomás kialakulásában is kulcstényező tud lenni a magnézium terhesség alatt. A pontos mennyiség természetesen személyenként változik, de nagy általánosságban megállapítható, hogy 10 mg testsúly kilogrammonként elegendő szokott lenni a mamának és a fejlődő gyermeknek egyaránt.

Miért fontos a magnézium terhesség alatt való pótlása?

Sajnos a nyugatias életmód odajuttatta ez embert, hogy főleg olyan élelmiszert vesz magához, amiben a vitaminok és ásványi komponensek aránya minimálisra csökkent. Egy átlagos felnőtt sem kapja meg ilyen formában a szükséges mennyiséget, így teljesen elképzelhetetlen, hogy a magnézium terhesség alatt megfelelő szinten maradhasson, ha nincs megoldás a célirányos pótlására.

Sajnos a hiányában felléphetnek problémák a szülés körül, amilyen a spontán vetélés és koraszülés. Nemcsak a kicsi, hanem az anyuka életét is komolyan veszélyeztetheti az alacsony szintű magnézium terhesség alatt. Sok olyan természetes élelmiszer van, amelyekben kimagasló mennyiségben található meg az ásványi anyag, viszont gyakran képtelenség csak ezekből fedezni a szükségletet. Megéri tehát szakemberhez fordulni és személyre szabott tanácsot kérni, hogy biztosan elkerülhetővé váljon a magnézium terhesség alatt való kiürülése a szervezetből.