lábszárfekély

Nehezen kezelhető a lábszárfekély

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy valamilyen okból kifolyólag fekélyes seb alakul ki a lábon, amiről eleinte azt hisszük, hogy könnyen kikezelhető, de hamar rájövünk, miszerint tévedtünk. Egyáltalán nem könnyű a lábszárfekély kezelése, sok esetben hosszadalmas folyamat, ami nem heteket, hónapokat foglal magába, hanem akár éveket is. Ezt az egészségügyi problémát okozhatja sérülés, illetve egyéb alapbetegségek, mint például a diabétesz vagy krónikus ízületi gyulladás. Szerencsére, már otthon is megvalósulhat a lábszárfekély kezelése, nem túl súlyos gond esetén.

Például egy rugalmas pólya, kompressziós harisnya nyújtotta védelem nem csupán a probléma kezelésében segíthet, hanem a megelőzésében is. Ugyanakkor a gyógynövények erejével is sokat tehetünk a seb kezelésének érdekében. Ez lehet kamilla- és/vagy körömvirágfőzet, esetleg az aloe vera növény nedve. Hasznos lehet még az almaecet is a lábszárfekély ellen, mivel a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok hatékonyak a mikrobiális fertőzések esetében.

Súlyos probléma a láb érszűkület

Voltaképpen az érszűkület nem más, mint az ér keresztmetszetének szűkülete, aminek következtében a vér áramlása laminárisról turbulenssé válik. A gond érintheti az egész szervezetet, de a leggyakoribb mégis a láb érszűkület. Több tényező is szerepet játszik a betegség kialakulásában és elmondható, hogy itt is, mint szinte minden más betegségnél, az örökletes és életmódbeli tényezők az okok. Az előbbiekről nem, de az utóbbiakról mindenképpen tehetünk.

Tehát láb érszűkület kialakulhat az egészségtelen, zsíros ételek fogyasztása miatt, bár ezt sokan vitatják, mondván, hogy a szüleik, nagyszüleik minden évben disznót vágtak, annak minden részét elfogyasztották, mégsem volt ilyen egészségügyi gondjuk. Aztán tényező még a magas vérnyomás, a dohányzás, a mozgásszegény életmód, illetve a cukorbetegség. A kórosan magas cukorszint ugyanis jelentősen károsítja az erek falát. A láb érszűkület leghatékonyabb kezelése a megelőzés, amit elérhetünk például a szén-dioxid gyógygázfürdővel is, amit a Fumara Pezsgőkristályokkal végezhetünk el.