Mindenki ajánlom a síbiztosítás kötését!

Síbiztosítás
Síbiztosítás

A legtöbb család a karácsonyi ünnepek után indul neki a szlovák vagy az osztrák síparadicsomoknak. A legtöbbjük megfeledkezik a síbiztosítás megkötéséről, pedig ez nagyon fontos lenne.

A biztosítási cégek a hagyományos utasbiztosításnál valamivel drágábban kínálják ezeket a csomagokat, azonban ha kiszámoljuk, akkor a síbiztosítás összege még mindig eltörpül az utazás teljes költségei mellett. Mivel a sípálya rengeteg veszélyt rejt, ezért nem lehet tudni, hogy mikor szerzünk olyan sérülést, akár saját vagy más hibájából, amikor mindenképpen szükség van orvosra.

Már csak magának a hegyről történő mentésnek a költségei is hatalmas összeget jelentenek. Egy egyszerű végtagtörés esetében is szükség lehet a helikopteres mentésre. Ha van síbiztosításunk, akkor azzal állni tudjuk a költségeket.

A legtöbb csomag köthető magára a nagyon értékes felszerelésre is a baleseteken kívül. Léteznek olyan síbiztosítások, melyek a sérülés miatt fel nem használt pálya bérlet árát is megtérítik, amely szintén több tízezer forintba is kerülhet.

Nem szabad spórolni ezen a pár ezer forinton, hiszen a síbiztosítás akár az egész család anyagi csődjétől is megmenthet, amikor egy helikopteres mentés százezres költségeit kellene kifizetni.