MSM

Miből áll az MSM?

Egy sor betegség előidézője lehet a gyulladás, mint például ízületi problémák, allergiák, bőrelváltozások stb. Az MSM gyulladáscsökkentő hatású kénvegyület és ennek köszönhetően képes lehet bizonyos szimptómák redukálására, illetve megszüntetésére. Ebből kifolyólag a rajongótábora folyamatosan nő. Ez a széleskörű biológiai hatásokkal rendelkező kénvegyület szerves szénből, oxigénből, hidrogénből és kénből tevődik össze, ezek közül is az utóbbi összetételének 34%-át teszi ki.

Az MSM tulajdonképpen minden élő szervezetben jelen van, az embereknél az agyi gerincfolyadékban és a plazmában. Azonban koncentrációja a kor előrehaladásával csökken a szervezetben, ezért a pótlása ajánlott. Természetes, hogy mindenki szeretné elkerülni a betegségeket és ebben partner az említett kénvegyület. Remekül kezeli a különféle egészségügyi problémákat az MSM szájon át történő pótlása, gél vagy krém formában való használata. Nagyon rövid idő alatt felszívódik és segíti az immunrendszer kifogástalan működését.

A magnéziumhiány tünetei sok kellemetlenséget okoznak

A magnézium már sejtszinten is nélkülözhetetlen a testünk, a szerveink, vagyis a szervezetünk tökéletes működése szempontjából. Igencsak rosszak a magnéziumhiány tünetei, fájdalommal, kellemetlenségekkel járnak. A krónikus fáradtság, szorongás, álmatlanság, izomgörcsök, de a szédülés, hajhullás, remegés és zsibbadás is összefüggésbe hozható ennek az ásványnak a szervezetünkben való deficitjével. Vannak esetek, amikor a magnéziumhiány tünetei kiterjednek a kognitív képességek csökkenésére, a memóriazavarra, migrénes fejfájásra, de akár a vérnyomásra, valamint súlyosabb problémánál a szív- és érrendszeri betegségekre is.

A fülzúgás szintén ezt a gondot jelentheti. A leírt szimptómák azt is mutatják, hogy az érintettek energiaszintje drasztikusan csökken. Ebben az esetben célravezető minél előbb elkezdeni egy alapos magnéziumkúrát. Amennyiben valakinél a fent említett magnéziumhiány tünetei jelentkeznek vagy legalább 1-2 ezek közül, akkor nem szabad tovább hezitálnia, minél előbb pótolnia kell az ásványt.