Jikiden Reiki - Budapest

Mi is az a reiki?

A reiki egy japánból eredő kézrátételes módszer, spirituális önfejlesztő módszer a testi-lelki egészség megőrzése céljából. Mára az egész világon elterjedt köszönhetően egyszerűségének és sokszínű használati lehetőségei miatt, ráadásul bárki elsajátíthatja valamilyen reiki tanfolyam vagy képzés során.

Alapítója Mikao Usui japán szerzetes aki az 1920-as években dolgozta ki módszerét, miután 1922-ben satori (megvilágosodás) élménye volt a szent Kurama-hegyen, ahol a hagyomány szerint 21 napig meditált és böjtölt 1922. márciusában. Módszerét Usui Reiki kezelés módszer az elme és a test fejlesztésére néven hívta. Létrehozott egy Usui Reiki Ryoho Gakkai nevű szervezetet, mely – bár zárt formában – a mai napig működik. A reiki Japánban elterjedése főként egyik igen tehetséges tanítványához Chujiro Hayashihoz köthető, aki orvosi ismereteivel hatékonyan egészítette ki mestere tanítását. Hawayo Takata asszony és tanítványai révén terjedt el a reiki világszerte.

Először az USA-ban, majd Európában és más kontinensekre eljutott ezen japán kézrátételes gyógymód tanítása. Különös módon Japánba is visszajut a módszer, ahol a nyugaton elterjedt forma lesz különösen népszerű. Ezzel párhuzamosan a Japánban megőrzött tradicionális reiki tanítása is új útra indul, mely újra bejárja a világot.

Jikiden Reiki - Budapest
Jikiden Reiki – Budapest

A reiki nagyszerű eszköz arra, hogy megőrizzük egészségünk, kiváló megelőzésre, a reiki kezelés révén gyakorlatilag bármilyen eredetű probléma kezelhető. Ez a terápia mellékhatásoktól mentes, ezért biztonságosan alkalmazható bármilyen korú és állapotú emberen.

Az alapelv az univerzális energia csatornázása, mely a szervezet öngyógyító képességét támogatja azáltal, hogy segít feloldani a toxinokat, és eneretikai blokkokat. A reiki energia így a gyökérokot kezeli, mely fizikai, mentális és szellemi szinten egyaránt hat.

Használatához nincsen szükség eszközökre, különleges képességekre. Bárki képes megtanulni egy két napos reiki tanfolyam során. Ezzel képessé válik önmagát és másokat is kezelni, elindulhat az önfejlesztés útján, melynek hangsúlyos része a meditáció és az alapító útmutatásainak követése is. Ez az évek alatt egyfata életmóddá válik, mely átformálja az életszemléletet.

A Jikiden Reiki ezt a tanítást mutatja be eredeti formában, ahogy az 1930-as években gyakorolták Japánban. Letisztulsága révén könnyen megérthető a mai kor embere számára, ugyanakkor mentes a nyugati ezotériától. Ha szeretnél megismerkedni a reiki japán hagyományával, sok szeretettel várunk következő nyitott napunkon, kérlek lépj kapcsolatba velünk!