skót whisky

Mi a skót whisky titka?

Számos fajtát ki lehetne emelni a whiskyk közül, viszont egyértelműen nem jelenthetjük ki egy adott márkáról, hogy az lenne a legjobb. Kategóriákra osztva is szemezgethetünk a kínálatból, hogyha a különböző nemzetek által preferált ízvilágba szeretnénk belekóstolni.

A skót whisky, akárcsak az ír, a japán vagy az amerikai változatok, világszerte népszerűnek számítanak. Ki ezt, ki azt fogyasztja szívesebben. Az elkészítés fontos részét képezi az égetett tölgyfahordóban történő érlelés. Ez idő alatt alakul ki a skót whisky igazi zamata.

De ez még önmagában nem lenne elég ahhoz, hogy egy teljesen egyedi változat készülhessen a whiskyk világában. Szükség van további titkos módszerekre, amivel minden gyártó megpróbálja felülmúlni a másikat.

A több évszázados receptek apáról fiúra szállnak, amiket mindvégig féltve őriznek a konkurencia elől. A skót whisky összetevői között nem találunk semmi meglepőt. De minek köszönheti a jellegzetes füstös ízét? Ezt a mellékízt a maláta füstöléséhez felhasznált tőzegtől kapja. Ez az a karakteres jellemvonás, ami miatt olyan sok embernek kedvence a skót whisky.