elektromos mennyezetfűtés

Méltán népszerű az elektromos mennyezetfűtés

A téli hónapokban mindig kiemelt szerephez jut a minél hatékonyabb fűtés kérdésköre. A modern technikai fejlesztések révén, egyre több megoldás közül lehet válogatni. Éppen ilyen az elektromos mennyezetfűtés, amihez többnyire infrapanelek beépítése történik. Ez a műszaki megoldás optimális az elhelyezés szempontjából. Bár az alapvető felfogást kicsit összezavarja, hiszen tudjuk, hogy a meleg levegő felfelé áramlik.

Annyi a különbség, hogy az infrarendszer nem a levegőt melegíti fel, hanem úgy működik, mint a Nap. Voltaképpen a helyiségben lévő testekre hat közvetlen formában az elektromos mennyezetfűtés. Beszerelése egyszerűen megoldható egy gipszkarton állmennyezetbe, ami jól eltakarja a műszaki megoldást, miközben stílusos megjelenést biztosít. Az elektromos mennyezetfűtés kellően költséghatékony, ha jó szigeteléssel párosul.

Remek alternatíva az energiatakarékos elektromos konvektor

A mennyezetfűtés helyett alkalmazható az energiatakarékos elektromos konvektor, amivel szintén gyorsan és kiváló eredmények érhetőek el. A szerkezet itt sem a hagyományos elvet követi, mivel nem hősugárzással fűti a környezetét, hanem magán keresztül áramoltatja át a levegőt. Az energiatakarékos elektromos konvektor kiegészítve termosztáttal könnyű kezelhetőséget kínál.

A szabályozás ilyen formában könnyebbé válik és automatizálható a rendszer. A készülékek felszerelése eltérő helyekre történhet, így elrejtve azt a lakás különböző pontjain, hogy csendesen tegyék a dolgukat. Kiválóan alkalmas a modern kor elvárásainak kiszolgálására.