Megfelelő LED fényforrás

LED
LED

A mai világban mindenki az energiatakarékosságra törekszik, és arra, hogy minél kevesebb áramot fogyasztó eszközüket szerezzen be. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen technológiával működő berendezések mellett teszi le a voksát. A LED egy olyan félvezető dióda, amely igazán népszerű áramforrásnak számít napjainkban. A LED a következő angol kifejezésnek a rövidítése: „Light-Emitting Diode”, vagyis „fényt kibocsátó dióda”.

A szakemberek folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél energiatakarékosabb izzókat, diódákat hozzanak létre. Ezek a diódák bármilyen elektromos, világító vagy képet adó (tablet, okostelefon, Led-televízió) eszközbe beszerelhetőek. Gondolta volna, hogy a speciális dióda által kibocsátott fény színe elsősorban a félvezető anyag összetételétől, ötvözőitől függ?

A legtöbb ember nem is tudja, hogy miként működik egy LED dióda. A szakértők azt mondják, hogy a különleges világításra alkalmas eszköz a jövőt testesíti meg. A fény spektruma az infravöröstől az ultraibolyáig terjedhet, amelyet már fizika órán is megtanítottak a tanárok. Viszont sokan ezt elfelejtik.

A LED diódában lévő atomok elektronjait az eszközben gerjesztett elektromos áram megmozgatja, amitől nagyobb energiaszintű pályára lépnek, és közben fotonokat bocsátanak ki. A molnarled.hu weboldalon megtalálható termékek hosszú élettartammal rendelkeznek, amelyeket megbízható gyártótól szerzik be, szigorú minőségbiztosítási rendszerrel. A LED fényforrások döntő többségére két év garanciát nyújtanak az áruházban. A webshop teljes kínálatát megtalálhatja a honlapon, amelyben spot, reflektor, modul és szalag világítást is szemügyre vehet.