Lakatfogó feszültségméréshez

Lakatfogó a bonyolult áramkörökhöz

Lakatfogó feszültségméréshez
Lakatfogó feszültségméréshez

A multiméter kétségkívül egy rendkívül sokoldalú eszköznek számít, ám vannak olyan esetek, amikor már ez sem elég a mérési feladatok elvégzéséhez. Hogyha nagyon magas áramerősségi szinttel találjuk magunkat szembe, akkor célszerű egy lakatfogó használata.

Ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy megszakítás nélkül mérhető meg az áramerősség. Ráadásul a nehezen hozzáférhető helyeken is egyszerű az alkalmazása. A használata egyszerű, ezért nem kell hozzá szakembernek lennünk, hogy pontos méréseket végezzünk a lakatfogóval.

A modernebb változatok több funkcióval rendelkeznek, ezért mérhető a frekvencia, ellenállás, kapacitás, hőmérséklet, energiafogyasztás.

Mivel a bonyolultabb mérések különleges eszközöket igényelnek, ezért a muszeroazis.hu olyan különleges adaptereket kínál, amelyek lehetővé teszik a lakatfogó és egy multiméter együttes használatát. Természetesen ebben az esetben sincs szükség az áramkör megszakítására. Ez különösen olyan helyeken számít nagy előnynek, ahol problémát okozna az elektromos berendezések leállása.