gumiszalag

Kiváló sporteszköz a gumiszalag

gumiszalag
Gumiszalag edzéshez

A gumikötél az otthoni és az edzőteremben végzett mozgás fontos kellékévé is vált. A gumiszalag változatos mozgásformák elvégzését teszi lehetővé, a kitűzött céloknak megfelelve: feszesítés, fogyás, izomtömeg növelés vagy épp állóképesség fokozása. A praktikusságát bizonyítja, hogy más súlyos ellenállással szemben igazán egyszerűen alkalmazható, kis helyen is elfér, bármikor elővehető és megannyi módon bevethető.

Az edzést végző személy az erőszintjéhez és a gyakorlatokhoz igazíthatja a kelléket. Már megvehető olyan gumiszalag is, amelyik több eltérő rezisztenciával rendelkezik. Az edzőszalag használata során az ellenállás progresszíven változtatható, szemben a kézi súlyzókkal végzett mozgással. Ennek hála egyszerre növelhető az erő, a gyorsaság és a teljesítmény, ráadásul az ízületeket is kímélni lehet.

Miért bizonyul annyira hatékonynak a gumiszalag, illetve a vele végzett, ellenállásra alapuló edzés? A pántokkal egyértelműen nő a hatékonyság. A rezisztencia a teljes gyakorlat során fokozatos marad. A mozdulat elején ez minimális, majd minél jobban nyújtja a gumiszalag eszközt az ember, annál nagyobb lesz az ellenállás.

Remek sporteszköz a fitness szalag

A sportszalagok esetében a siker a felépítésnek és az alapanyagnak köszönhető. A fitness szalag kiváló minőségű gumiból készült, ami biztosítja a rugalmas, tartós és könnyen kezelhető jelleget. A különböző márkák eltérő színjelölést használnak az erősségi fokozatokhoz.

Az erősséget az anyag nyúlékonysága határozza meg. Természetesen a vékonyabb kellék sokkal jobban nyúlik, garantálva a könnyebb edzést, míg a vastagabb modellek nyújtásához több erőre van szükség, így az edzés is nehezedik. Igazából a fitness szalag esetében az egyik legfontosabb tényező és tulajdonság a nyújtás százalékos mértékében rejlik.

Ez arra utal, hogy hány kilogrammnak felel meg a kiegészítő rezisztenciája. Az ideális fitness szalag megvételekor szükséges figyelembe venni az életkort, és a százalékos arányt vagy a kilogrammot, attól függően, épp mit ad meg a gyártó. Többféle típusa is kapható a sportkotszer.hu weboldalon.