kineziológiai tapasz

Kineziológiai tapasz a sportolók ajánlásával

kineziológiai tapasz
Kineziológiai tapasz

A különféle taping technikák jelenleg nagyon divatosak a sportorvoslásban, köszönhetően annak, hogy világszerte az olimpikonok körében is nagy népszerűségnek örvendenek. Valójában nehéz lenne olyan a sportsérülések kezelésére szakosodott intézményt találni, ahol ne alkalmaznák a kineziológiai tapasz valamelyik fajtáját. Ha valaki még nem ismeri a versenysport világát, akkor felmerül benne a kérdés, hogy mi ez a termék és miként működik a gyakorlatban?

A kineziológiai tapasz az izmokra rehabilitációs célból felvitt pamut és akril tape. A sportsérülések kezelésében használt hagyományos módszerekkel szemben, ez teljes mozgástartományt biztosít az izmoknak, miközben támogatja azokat a megerőltetések és a húzódások során. Emellett a szalag stabilizálja a sérült területet és csökkenti az izmok és ízületek gyulladása által okozott fájdalmat, illetve a sérülések kezeléséhez és a gyógyuláshoz szükséges időt is. A kineziológiai tapasz lyukacsos szerkezetű, így hosszú ideig használható, mert nem jön le a zuhany alatt vagy az izzadság által. A modern mozgásszegény életmód mély nyomokat hagy az emberi szervezet izmain és ízületein. Az izomfájdalom kezelésének egyik megnyugtató módja az SMR henger használata. A szintetikus habszivacsból készült termék népszerű masszírozó eszközzé vált. Valójában ezek a puha sportszerek gyorsan az első számú módszerré váltak egy alapos masszázs elvégzésére anélkül, hogy el kellene hagynunk az otthon kényelmet.

Az SMR henger által alkalmazott technika könnyen enyhíti a fájdalmat és a feszültséget azáltal, hogy megnyújtja az inakat és az izmokat a testben. A használata esetén a véráramlás is megnő a szövetekben, a fájdalmat kiváltó pontokra való terhelés is enyhül. Az eszköz helyes alkalmazása némi gyakorlatot igényel, de megéri a ráfordított időt. Megtanulva ennek a megfelelő használatát, bárki könnyen kezelheti a fájdalmat és a merevséget a kellemetlen tünetek megjelenésétől számított néhány percen belül. De mint minden edzőeszköz esetében, az SMR henger használata előtt is bölcs dolog kikérni az orvos véleményét.