Kerti medence

Kerti medence polipropilénből is készíthető

Kerti medence
Kerti medence

Amerikában a medenceépítés nagy hagyományokra tekint vissza és szinte egyetlen kertes házat sem lehet találni, amihez ne tartozna legalább egy darab. Talán az egyre forróbb nyaraknak köszönhetően, már hazánkban is évről-évre növekszik a kerti medence megrendelések száma.

Annak ellenére, hogy nálunk ez még nem tekinthető régi szokásnak, mégis számos cég foglalkozik már komplett rendszerek kivitelezésével is.

Egyik jeles képviselőjük a számos innovációval büszkélkedő francia Magiline vállalat, ahol többek között polipropilén panelekből is készítenek kerti medencéket, amelyek hosszútávon változatlan minőségűek, így további megerősítésükre nincs szükség. Annak ellenére, hogy az ebből készült kerti medencék robosztus, masszív megjelenésűek, kivitelezésük mégis minimális földmunkával elvégezhető.

A felhasznált anyag tulajdonságainak köszönhetően, ezek a medencék nem sérülékenyek, a különböző környezeti hatásokat rendkívül jól viselik és betonból készült társaikhoz hasonlóan, sokféle extra kiegészítővel felszerelhetőek.