Kávézacc jóslás régen és napjainkban

Mióta világ a világ, az emberek szerettek volna a jövőjükbe látni, ennek az óhajuknak próbáltak eleget tenni a jósnők, persze, több-kevesebb sikerrel. Például a kávézacc jóslás azoknak lehet izgalmas, akik kedvelik a kávé aromáját és illatát, hiszen feltétlenül fel kell hörpinteni a jósláshoz használt kávét ahhoz, hogy a rejtélyt megfejthessük.

A zacc ugyanis csak a csésze alján mutatja meg a jóslatot. De félretéve a tréfát, akiket érdekel a téma, azoknak tudniuk kell, hogy a 16., 17. századokban a kávézacc jóslás volt a tenyérjóslás mellett a legnépszerűbb jövendölési módszer. A noitemak.hu weboldalon erről a típusú jövendőmondásról még többet elolvashatunk.

Itt azt írja, többek között, hogy a kávézacc jóslás csak akkor lesz sikeres, ha nagyon finomra őrölt kávét használunk erre a célra, mert a használata esetén jól kivehető a jóslat. A kávézacc jóslás közben fontos, hogy erősen koncentráljunk arra a kérdésre, amire választ szeretnénk kapni. Ez a módszer csak rövid időre mutat előre, nem évekre.

Bővebben megtudhatjuk az információkat

Ugyanakkor a női oldalakon sok mindenről tájékozódhatunk, többek között a kávézás rituáléjának művészetével is megismerkedhetünk. Sokan vagyunk, akik imádjuk a frissen főzött kávé illatát, szeretjük a reggeli kávézás rituáléját, és erről bármikor bővebben is szívesen olvasunk.

A legtöbbünknek van egy kedvenc bögréje, és mindig abból fogyasztjuk a forró feketét, míg mások akár mindennap más csészéből szeretik inni a kávéjukat. A munkanapokat is feketével kezdjük a legtöbben, hiszen szükségünk van egy kis segítségre ahhoz, hogy frissen és fitten kezdjük el a feladataink megoldását.

Aztán bővebben olvashatunk arról is, hogy mennyire szép gesztus, kedvesség az, amikor a vendégeket is kávéval kínáljuk, és természetesen, ennek a módját is megadjuk. Régebben gyönyörű kávéskészleteket lehetett vásárolni, amit anyáink meg is tettek, így minden háztartásban van legalább egy-két szett ezekből a gyönyörűségekből. Ha ezekbe szervírozzuk a finom italt, biztosan elbűvöljük a vendégeinket. Erről bővebben olvashatunk a neten is.