Jövedéki adó visszaigénylése az Admiral-Count Könyvelőiroda által

konyveles
Könyvelés és visszaigénylés

Ha szeretne egy közel 10 éves tapasztalattal rendelkező céggel kapcsolatba lépni jövedéki adó visszaigénylésének érdekében, akkor mindenképp vegye fel velünk a kapcsolatot, hiszen nálunk a megbízhatóság, a pontosság és a jó munkavégzés alapfeltétel. Épp ezért olyan információkkal is szolgálhatunk az ügyfeleknek, amelyeket nem sokan tudnak, és nem is hangoztatnak túl gyakran.

 

 

Tudta-e?

A közúti árufuvarozási vagy személyszállítási tevékenységet folytatók jövedéki adó- és visszaigénylésben részesülhetnek! Ehhez természetesen meg kell felelni bizonyos előírásoknak. A kereskedelmi gázolaj esetén például a következő feltételek mellett igényelhető vissza az adó:

– Legalább 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjármű vagy nyerges vontató által végzett tevékenység, közúti árufuvarozás esetén
– A személyszállítás esetén a járművek műszaki vizsgálatáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott autóbusszal, vagyis M2 vagy M3 kategóriába tartozó gépjárművel végzett tevékenységet folytatók esetén

Ha jobban utána számol a dolgoknak, meglepő összegek jöhetnek ki, amiről sokan nem tudják azt, hogy visszaigényelhetik. Miért hagyna ki egy ilyen lehetőséget? A jelenlegi törvények szerint Ön akár havi 71.000 forintot is visszaigényelhet!

Mindezt hogyan?

A visszaigényelhető összeg jelenleg 17 Ft/km. Ha az ön járműve (teherautó vagy busz) naponta körülbelül 200 km távot tesz meg, akkor havonta 4.200 km-t utazik (ha a havi 21 napot vesszük kiindulási pontnak). Ha pedig 17 forintot igényelhet mindebből vissza kilométerenként, akkor bizony ez valóban 71.000 forint havonta! Megéri mindezt visszaigényelni az államtól, hiszen jogosult rá! Az irodánk e mellett az összeg mellett csupán 3 Ft/km+ÁFA díjat számol fel.

Sajnos kevés olyan adótanácsadói iroda van, amelyik hangoztatná ezt a lehetőséget, holott lassan 3 éve adott a visszaigénylés. A mi ügyfeleink azonban minden esetben értesítve lesznek a legfrissebb információkkal, és nem lesz olyan lehetőség, amiben nem segítenénk elő őket. Ha felkeresi az Admiral-Count Kft-t, akkor a következő dolgokat kell tennie:

– Első sorban fontos, hogy a benzinkútnál kapott számlán az aktuális kilométeróra állását is feljegyeztesse a gépjármű rendszáma mellett, a jövedéki adó visszaigénylés benyújtását követően;
– Ezután nem kell mást tennie, mint felvenni irodánkkal a kapcsolatot, és meghatalmazni az Admiral-Count csapatát a megfelelő ügyek lebonyolítására, hiszen utána már minden lépést mi intézünk, a nyilvántartásba-vétellel kezdve, az adatszolgáltatáson át a visszaigénylési bevallásig, és minden egyéb papírmunkáig;

Ön választhatja ki a visszaigénylés időszakát, ami lehet éves, vagy akár negyedévenként is. Azonban azt nem szabad elfelejtenie, hogy legalább 30 nappal az adó-visszaigénylési jogosultság érvényesítése előtt be kell nyújtania a nyilvántartásba vételi kérelmét.

Ha tehát szeretné igénybe venni a szolgáltatásunkat a feljebb felsorolt témakörökben, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek által:
e-mail: info@admiralcount.hu
iroda: 1-783-4822
mobil1: 30-694-3930
mobil2: 30-694-3931