páramentesitő készülékek

Hol előnyösek a páramentesitő készülékek?

Egészségügyi problémákat okozhat a lakásban a levegő nem megfelelő páratartalma. Ha ez túl kevés, levegőszárazság, ha túl sok, akkor pedig falak, bútorok átázása, illetve mindkét esetben légúti megbetegedések jelentkezhetnek. Abból a célból lettek kifejlesztve a páramentesitő készülékek, hogy megteremtsék az optimális páratartalmat.

A berendezés egy ventilátor segítségével átszűri a levegőt egy hőcserélő és szűrőrendszeren, és ennek következtében a nedvesség a hőcserélőn keresztül kicsapódik. Így szép lassan megtelik a tartály a cseppvízből és a párátlanított, szárazabb levegő visszajut a légtérbe. Tehát nem ördöngösség a páramentesitő készülékek működése, de annál hasznosabb.

Lakásokban, irodákban, pincékben egyaránt jó szolgálatot tesznek ezek a remek eszközök. Kifejezetten tanácsos a használatuk penészedésre hajlamos épületekben, irattárakban, könyvtárakban, alagsorokban, fűtetlen nyaralókban egyaránt. Nagyon jó ötlet a páramentesitő készülékek működtetése télen, a szárítóhelyiségekben is.