japán italok

Hazánkban is kaphatóak a japán italok

Köszönhetően a piac szélesedésének, mára már szinte a világ minden tájáról elérhetőek a különféle árucikkek, ételek és italok egyaránt. Ez alól a japán italok sem kivételek . Az átlag európai embereknek a sushi és a szaké az a két dolog, ami a japán étkezési kultúrát jelképezi.

Azt tudni kell, hogy a távol-keleti emberek valamiért nehezen bírják az alkoholt, tehát náluk ezek az italok kevésbé népszerűek. A japán italok közül a szaké az, amiről a legtöbben hallottak. Ez egy rizsből készült bor, illetve pálinka, amit kismennyiségben fogyasztanak étkezés előtt.

Jellegzetesen földes ízzel rendelkezik és semmiben sem hasonlít a vidékünkön fogyasztott gyümölcsből készült italokra, de ennek ellenére gazdag zamattal bír. Ma már a japán italok választéka sokkal gazdagabb, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

Hiszen, annak ellenére, hogy a tradicionális japán kultúra nem az alkoholfogyasztás híve, mára mégis szinte minden ital területén megtalálhatóak. Vannak sörök, borok, whiskyk és pálinkák is, igaz, némelyik rizsből, a bor pedig szilvából, a likőr dinnyéből készül.